top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

Hos oss handlar det om mer än bara mat.

Vi vill skapa en helhetsupplevelse – något som stannar kvar långt efter sista tuggan.

En varm atmosfär, noggrant utvalda råvaror och smaker som talar till alla sinnen.

 

I vårt kök förvandlar köksmästare Mihai Dumitrescu och hans fantastiska team förstklassiga ingredienser till rätter med hjärta, harmoni och precision. Deras passion för mat märks i varje detalj – från smakbild till upplägg.

 

Och till maten? Självklart hjälper vi dig att hitta den perfekta drycken – den som lyfter varje nyans och skapar balans i varje smakupplevelse.

 

Välkommen till en plats där du inte bara blir mätt – du blir omhändertagen.

Vi lovar att du kommer trivas.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

​

Se meny nedan.

​

​

​

Större sällskap?

 

Vid större sällskap har vi vissa riktlinjer när det gäller val av meny – detta gäller även om barn ingår i sällskapet.

​​

1–9 gäster

Ni är varmt välkomna att välja fritt från hela vår meny.

Förbeställning av rätter behövs endast om ni själva önskar det.

​

10–19 gäster

Ni kan fortfarande välja fritt från hela vår meny, men förbeställning av samtliga rätter krävs senast 5 dagar innan ankomst.

​

20 gäster eller fler

Samtliga gäster i sällskapet serveras samma meny – oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Det innebär att alla äter samma rätt vid varje servering.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.

Förrätter

​​

Konfiterat anklår med vitlök, chili och ingefära 249kr

Serveras med smörstekt brödkrutong, picklad rödlök, 

sambalemulsion samt färskhackad persilja.

Francis Ford Coppola, Santa Barbara, USA – Pinot Noir – 165kr

 

Tonfisktartar 249kr

Serveras med jalapeñomajonnäs, krispig kapris, regnbågsrom, 

citronemulsion, friterat rispapper samt chorizonubb.

Gustave Lorentz, Alsace, Frankrike – Riesling Réserve – 155kr

 

Krämig pumpasoppa med chèvretoast 249kr

Toppad med friterad grönkål. 

Delas, Côtes du Rhône, Frankrike – Réserve Rouge – 155kr

 

Långbakad griskind av Ibérico 255kr

Med rostad selleripuré, rödvinsreduktion samt 

krossade rökta mandlar.

Syrocco, Zenata, Marocko – Syrah – 169kr

 

Varmrökt makrilltoast på rågbröd 249kr

Med gruyère, ruccola, färskriven pepparrot, 

krossade rotfruktschips samt kaprisemulsion. 

Soalheiro Granit, Melgaço, Portugal – Alvarinho – 149kr

 

Kalixlöjrom 335kr

Serveras med picklad silverlök, smetana och 

smörstekt surdegsbrödkrutong.  

Pol Roger, Champagne, Frankrike – Brut Réserve – 179kr

 

Eldad misobakad spetskål 249kr

Med gochujangemulsion, krossad Valencia-mandel, 

dillolja samt riven pecorino.

Bougrier, Loire, Frankrike – Touraine Gamay – 155kr

Varmrätter

 

Halstrad lättrimmad regnbågslaxfilé 355kr

Med rostad palsternacksstomp smaksatt med grovkornig senap. 

Serveras med romsås samt brynt smörslungad broccoli. 

Black Stallion, Napa Valley, USA – Poseidon Chardonnay – 169kr

 

Grillad ryggbiff 389kr

Med choronsås, kålmix-ragu med sojabönor och Karl-Johan, 

rosmarinrostad potatis, rödvinssky samt rotfruktschips.   

Recenzo, Verona, Italien – Valpolicella Ripasso Superiore – 165kr

 

Ugnsbakad lammytterfilé 389kr

Med citron- och rosmarinjus, rostad krossad potatis, brynt smör, 

chèvrekräm, honungsglaserad morot och friterad grönkål.

Oratoire, Rhône, Frankrike – Cairanne Réserve des Seigneurs – 155kr

 

Svamprisotto 355kr

Med rostade blomkålsbuketter smaksatta med kimchi och 

krossad Valencia-mandel.

Prunotto Bansella, Piemonte, Italien – Barbera – 149kr

 

Smörstekt gösfilé 375kr

Med Chablisvelouté, ragu på betor, puylinser och kapris,

citronkokt potatis, dillolja, pancettacrisp och gravad citron.

Louis Robin, Chablis, Frankrike – 179kr

 

Sous vide-bakad hjort tri-tip 389kr

Med äppelciderjus, rostad rotfruktsstomp, picklad rotselleri 

samt rårörda svarta vinbär. 

Black Stallion Limited Release, Napa Valley, USA – 

Cabernet Sauvignon – 179kr

 

Rostad blomkål 359kr

Med gochujang, gurkmeja och ingefära, örtvelouté, 

krämig lins- och spenatragu med sambal samt friterade pappadums. 

Santa Julia La Vaquita Clarete Natural, Mendoza, Argentina – 

Malbec & Torrontés – 155kr

Dessert â€‹

​

Björnbär- och stjärnanissorbet 165kr

Med smulad blondie, chokladsås och blåbärsmaräng.

Kabir, Etna, Italien – Moscato – 99kr

          

Havtorns- och honungsparfait 169kr

Med krossat havreflarn, mango- och havtornskräm smaksatt 

med vanilj och chili, toppas med rostad pistage.

Pol Roger, Champagne, Frankrike – Rich – 165kr

 

Glass eller sorbet 139kr

Fråga kyparen om kvällens smaker.

 

Äppelpaj 2.0 169kr

En modern tolkning av klassikern.

Don Guido Pedro Ximénez Solera Especial 20 Años, 

Jerez, Spanien – 169kr

 

Ostbricka 259kr

Ett urval av säsongens ostar. 

Gérard Bertrand Orange Gold, Languedoc-Roussillon, 

Frankrike – 155kr

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1 för 55kr, 3 för 125kr 

Gå med i vår sändlista

Missa aldrig en uppdatering

​

Hotell Havsbaden är ett kontantfritt hotell.
Snabbt, säkert och enkelt.

 

Hotell Havsbaden i Grisslehamn AB

Skatuddsvägen 18, 764 56 Grisslehamn, Sverige | Telefon: 0175 - 309 30

Org.nr: 556355-5720 | Kontakta oss

Personuppgiftspolicy | Kamerabevakning

​

MEDIAGALLERI

bottom of page