Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

Nedanstående meny gäller fram till v.3 2023

Se meny nedan

Förrätter

 

Eldad & sous-videbakad torskrygg 199kr

Skum på rökt & brynt smör, citron- & timjaninfuserad smörkokt purjolök samt friterad grönkål med Karljohan-puder.

Black Stallion, Chardonnay 125:-

 

Råbiff 199kr

Aioli på soltorkade tomater, friterad schalottenlök, krossade

Marconamandlar, finhackade cornichoner, gräslöksolja samt

briochekrutonger.

Black Stallion, Pinot Noir 130:-

 

Ljummen betsallad 199kr

Gratinerad Chevréost, timjaninfuserad honung, rostade valnötter,

lingonvinägrett samt grillat levain.

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé 115:-

 

Kallrökt hälleflundrafilé 210kr

Honungsrostad pumpa, aioli på svart vitlök,

rosépeppar- & yoghurtdressing samt jordärtskockschips.

Soalheiro Granit, Alvarinho 115:-

 

Gin-& enbärsgravad hjort 219kr

Stekta kantareller, rårörda lingon, frisésallad,

hasselnötsvinägrett samt rågbrödssmulor.

Delas, Côtes-du-Rhône, Syrah, Grenache, Mourvèdre 140:-

 

Saltbakad & lättrökt rotselleri 199kr

Puré på gröna ärtor smaksatt med örter, pepparrotschips,

Valenciamandlar samt Calamansivinägrett.

Bloodstone, Gemtree, Shiraz 125: -

 

Varmrätter

Sotad lättrimmad regnbågslaxfilé 299kr

Sauvignon Blanc velouté, örtslungad ljummen potatissallad med

purjolök & sockerärtor, toppas med picklad fänkål samt regnbågsrom.

Hunky Dory, Sauvignon Blanc 125: -

 

Grillad grain fed Black Angus ryggbiff 345kr

‘Ndujaspräckt rödvinssky, kål- & svampragu, örtkryddad smashad potatis, picklad kålrot samt rotfruktschips.

Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 155:-

 

Svamprisotto på rostade korngryn med kantareller 299kr

Friterad Västerbottensost, picklade rotfrukter, örtolja samt

krossade Valenciamandlar.

Tapiz Organic Reserve, Malbec 130:-     

 

Ugnsbakad örtmarinerad hjortytterfilé 365kr

Svartvinbärssky, potatis- & jordärtskocksgratäng, vinkokta päron,

honungsrostade morötter samt picklade kantareller.

Black Stallion, Cabernet Sauvignon 135:-

 

Smörstekt lättrimmad vild hälleflundrafilé 335kr

Brynt smör med soja, rostad morot- & potatisstomp smaksatt med

Sveciaost, örtslungade sockerärtor, blancherad pak choi

samt pepparrotschips.   

Trimbach, Riesling, Reserve 165:-

 

Saltbakad & citrusmarinerad kålrot 299kr

Vitvinskokt surkål med Granny Smith äpple, stekt tryffelpolenta samt friterad grönkål.

Louis Robin, Chablis 145: -

 

 

Dessert 

 

Dekonstruerad apfelstrudel 139kr

Äppelkompott med russin & rostade valnötter, vaniljkräm,

kardemummaglass, calvadossirap samt smördegssmulor.

Muscato d’Asti, Nivole 69:-    

        

Kladdig Brownie på Valrhona 155kr

Havtorn- & mangosorbet, rostade vit chokladsmulor,

lättvispad vaniljgrädde samt marängtoppar med apelsin

Graham’s Tawny Port 20 yr 135:-

 

Vit chokladmousse smaksatt med lime 155kr

Björnbär- och stjärnaniskompott, mandelflarn samt körsbärssorbet

smaksatt med amaretto.

Maury Expression, Grenache 75:-

 

Ostbricka 199kr

Vit Caprin, Linus kittost och Ädla grönmögelost

Serveras med kex, fröknäcke, äpple, valnötter samt fikonmarmelad.   

Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 155:-

 

Glass eller sorbet 99kr

Serveras med bär och sås - Fråga kyparen om kvällens smaker

Muscato d’Asti, Nivole 69:-

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 35kr, 3 för 85kr

Graham’s Tawny Port 10 yr 69:-