

Gastro
HOTELL HAVSBADEN
För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.
Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.
Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar.
Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.
​
Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
Störra sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.
Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.
​
10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Dvs alla gäster äter samma rätt.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
Se meny nedan
Förrätter
​
Hummer Bisque 229kr
serveras med dill-& gräslöksmarinerade handskalade räkor
samt sveciagratinerade surdegskrutonger.
Pol Roger, Brut Réserve, Champagne, Frankrike 169:-
Biff Carpaccio 225kr
serveras med svampkräm, ruccola, rökig dressing, riven pecorino,
jordärtskockschips, crostini smaksatt med chili samt picklade kantareller.
Prunotto, Fiulot Barbera d´Asti, Piemonte, Italien 139:-
Eldad kimchimarinerad spetskål 219kr
serveras med vegansk örtaioli, friterad silverlök samt
krossade Valenciamandlar.
Soalheiro Granit, Alvarinho, Melgaço, Portugal 129:-
Kallrökt laxtartar 225kr
serveras med rostad rotsellerikräm, saltbakad rödbeta, picklad gulbeta, tunnhyvlad fänkål, regnbågslaxrom samt lingonvinägrett.
Albet i Noya Lignum, Chardonnay, Sauvignon Blanc,
Pendes, Spanien 135:-
Oxsvans-croquette 235kr
serveras med färskoströra smaksatt med hösttryffel samt oxreduktion.
Delas, Côtes-du-Rhône, Syrah, Grenache, Mourvèdre,
Rhône, Frankrike 149:-
Variation på morot 219kr
rostad morotspuré, picklad morot, sotad apelsin-& chiliinfuserad morot, friterad morotsblast samt lätt syrligt vaniljbrynt smör.
Trimbach, Riesling, Reserve, Alsace, Frankrike 169:-
​
​
Varmrätter
​
Ugnsbakad regnbågslaxfilé 329kr
serveras med cidervinägersenapssås, ljummen potatissallad
med fänkål, purjolök och stjälkselleri, toppas med friterad grönkål.
Hunky dory, Souvignon blanc, Marlborough, New Zeeland 135:-
Helstekt kalventrecôte 345kr
serveras med kål-& svampragu, rödvinssky smaksatt med
svartrökt bacon, rostad klyftpotatis, rökig pimentomajonnäs
samt limesyrad rotselleri.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 175:-
Grillad abanico iberico 345kr
serveras med stekt potatis smaksatt med chipotlesalsa,
sobrasadaspräckt rödvinsås samt stekt sallad med aprikoser och getost.
Bai Gorri Crianza, Tempranillo, Rioja, Spanien, 159:-
Rödbetsrisotto 325kr
smaksatt med tryffel, serveras med pankopanerad chèvre, toppas med picklade kantareller, rostade valnötter och timjaninfuserad honung.
Black Stallion, Pinot Noir, Napa Valley, USA 139:-
Smörstekt kummelrygg 339kr
serveras med brynt smör meunièresås,
rostad potatis-& palsternackstomp smaksatt med ädelost,
grillad citron samt rotfruktchips.
Black Stallion, Chardonnay, Napa Valley, USA 145:-
Grillat reninnanlår 389kr
serveras med gräddig murkelsås, körsbärschutney
samt honungrostade rotfrukter.
Bai Gorri Crianza, Tempranillo, Rioja, Spanien 159:-
Stekt pumpagnocchi 319kr
serveras med salviasmör, rostade valnötter, hyvlad pecorino samt
gräddig pesto på pumpafrö.
Villa Antinori, Trebbiano, Pnot Grigio, Riesling, Toscana, Italien 125:-
Dessert ​
​
Havtorn- & vitchokladparfait 139kr
serveras med havtorncoulis, smulade havreflarn och vaniljmaräng.
Prunotto Moscato d’Asti, Piemonte 75:-
Hjortronbavaroise 139kr
serveras med västerbottensnö, hjortronmynta och kanderade hasselnötter.
Donnafugata Kabir, Moscato, Sicilien, Italien 85:-
Nyponsoppa 129kr
serveras med vaniljmascarpone-kräm och hemgjorda mandelbiskvier.
Mas De Lavail Maury Expression, Grenache, Frankrike, Maury 69:-
Ostbricka med svenska gårdsostar 219kr
serveras med akaciahonung med rostade valnötter, kex och frukt.
Orange Gold, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Muzac, Muscat,
Clariette, Langedoc-Roussillon, Frankrike 135:-
Glass eller sorbet 99kr
Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1för 49kr, 3 för 99kr
Grahams Tawny Port 10yr 89:-
​