

Gastro
HOTELL HAVSBADEN
Hos oss handlar det om mer än bara mat.
Vi vill skapa en helhetsupplevelse – något som stannar kvar långt efter sista tuggan.
En varm atmosfär, noggrant utvalda råvaror och smaker som talar till alla sinnen.
I vårt kök förvandlar köksmästare Mihai Dumitrescu och hans fantastiska team förstklassiga ingredienser till rätter med hjärta, harmoni och precision. Deras passion för mat märks i varje detalj – från smakbild till upplägg.
Och till maten? Självklart hjälper vi dig att hitta den perfekta drycken – den som lyfter varje nyans och skapar balans i varje smakupplevelse.
Välkommen till en plats där du inte bara blir mätt – du blir omhändertagen.
Vi lovar att du kommer trivas.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
​
Se meny nedan.
​
​
​
Större sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa riktlinjer när det gäller val av meny – detta gäller även om barn ingår i sällskapet.
​​
1–9 gäster
Ni är varmt välkomna att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av rätter behövs endast om ni själva önskar det.
​
10–19 gäster
Ni kan fortfarande välja fritt från hela vår meny, men förbeställning av samtliga rätter krävs senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster eller fler
Samtliga gäster i sällskapet serveras samma meny – oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Det innebär att alla äter samma rätt vid varje servering.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
Förrätter
​​
Konfiterat anklår med vitlök, chili och ingefära 249kr
Serveras med smörstekt brödkrutong, picklad rödlök,
sambalemulsion samt färskhackad persilja.
Francis Ford Coppola, Santa Barbara, USA – Pinot Noir – 165kr
Tonfisktartar 249kr
Serveras med jalapeñomajonnäs, krispig kapris, regnbågsrom,
citronemulsion, friterat rispapper samt chorizonubb.
Gustave Lorentz, Alsace, Frankrike – Riesling Réserve – 155kr
Krämig pumpasoppa med chèvretoast 249kr
Toppad med friterad grönkål.
Delas, Côtes du Rhône, Frankrike – Réserve Rouge – 155kr
Långbakad griskind av Ibérico 255kr
Med rostad selleripuré, rödvinsreduktion samt
krossade rökta mandlar.
Syrocco, Zenata, Marocko – Syrah – 169kr
Varmrökt makrilltoast på rågbröd 249kr
Med gruyère, ruccola, färskriven pepparrot,
krossade rotfruktschips samt kaprisemulsion.
Soalheiro Granit, Melgaço, Portugal – Alvarinho – 149kr
Kalixlöjrom 335kr
Serveras med picklad silverlök, smetana och
smörstekt surdegsbrödkrutong.
Pol Roger, Champagne, Frankrike – Brut Réserve – 179kr
Eldad misobakad spetskål 249kr
Med gochujangemulsion, krossad Valencia-mandel,
dillolja samt riven pecorino.
Bougrier, Loire, Frankrike – Touraine Gamay – 155kr
Varmrätter
Halstrad lättrimmad regnbågslaxfilé 355kr
Med rostad palsternacksstomp smaksatt med grovkornig senap.
Serveras med romsås samt brynt smörslungad broccoli.
Black Stallion, Napa Valley, USA – Poseidon Chardonnay – 169kr
Grillad ryggbiff 389kr
Med choronsås, kålmix-ragu med sojabönor och Karl-Johan,
rosmarinrostad potatis, rödvinssky samt rotfruktschips.
Recenzo, Verona, Italien – Valpolicella Ripasso Superiore – 165kr
Ugnsbakad lammytterfilé 389kr
Med citron- och rosmarinjus, rostad krossad potatis, brynt smör,
chèvrekräm, honungsglaserad morot och friterad grönkål.
Oratoire, Rhône, Frankrike – Cairanne Réserve des Seigneurs – 155kr
Svamprisotto 355kr
Med rostade blomkålsbuketter smaksatta med kimchi och
krossad Valencia-mandel.
Prunotto Bansella, Piemonte, Italien – Barbera – 149kr
Smörstekt gösfilé 375kr
Med Chablisvelouté, ragu på betor, puylinser och kapris,
citronkokt potatis, dillolja, pancettacrisp och gravad citron.
Louis Robin, Chablis, Frankrike – 179kr
Sous vide-bakad hjort tri-tip 389kr
Med äppelciderjus, rostad rotfruktsstomp, picklad rotselleri
samt rårörda svarta vinbär.
Black Stallion Limited Release, Napa Valley, USA –
Cabernet Sauvignon – 179kr
Rostad blomkål 359kr
Med gochujang, gurkmeja och ingefära, örtvelouté,
krämig lins- och spenatragu med sambal samt friterade pappadums.
Santa Julia La Vaquita Clarete Natural, Mendoza, Argentina –
Malbec & Torrontés – 155kr
Dessert ​
​
Björnbär- och stjärnanissorbet 165kr
Med smulad blondie, chokladsås och blåbärsmaräng.
Kabir, Etna, Italien – Moscato – 99kr
Havtorns- och honungsparfait 169kr
Med krossat havreflarn, mango- och havtornskräm smaksatt
med vanilj och chili, toppas med rostad pistage.
Pol Roger, Champagne, Frankrike – Rich – 165kr
Glass eller sorbet 139kr
Fråga kyparen om kvällens smaker.
Äppelpaj 2.0 169kr
En modern tolkning av klassikern.
Don Guido Pedro Ximénez Solera Especial 20 Años,
Jerez, Spanien – 169kr
Ostbricka 259kr
Ett urval av säsongens ostar.
Gérard Bertrand Orange Gold, Languedoc-Roussillon,
Frankrike – 155kr
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1 för 55kr, 3 för 125kr