

Gastro
HOTELL HAVSBADEN
Hos oss handlar det om mer än bara mat.
Vi vill skapa en helhetsupplevelse – något som stannar kvar långt efter sista tuggan.
En varm atmosfär, noggrant utvalda råvaror och smaker som talar till alla sinnen.
I vårt kök förvandlar köksmästare Mihai Dumitrescu och hans fantastiska team förstklassiga ingredienser till rätter med hjärta, harmoni och precision. Deras passion för mat märks i varje detalj – från smakbild till upplägg.
Och till maten? Självklart hjälper vi dig att hitta den perfekta drycken – den som lyfter varje nyans och skapar balans i varje smakupplevelse.
Välkommen till en plats där du inte bara blir mätt – du blir omhändertagen.
Vi lovar att du kommer trivas.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
​
Se meny nedan.
​
​
​
Större sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa riktlinjer när det gäller val av meny – detta gäller även om barn ingår i sällskapet.
​​
1–9 gäster
Ni är varmt välkomna att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av rätter behövs endast om ni själva önskar det.
​
10–19 gäster
Ni kan fortfarande välja fritt från hela vår meny, men förbeställning av samtliga rätter krävs senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster eller fler
Samtliga gäster i sällskapet serveras samma meny – oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Det innebär att alla äter samma rätt vid varje servering.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
Förrätter
​
Råbiff 249kr
Gochujangmajonnäs, citroninfuserad kapris, hallonvinägergelé,
krossad Valencia-mandel, stekt surdegsbrödkrutong,
toppas med riven pecorino.
Mont-Redon, Côtes-du-Rhône, Frankrike – 145:–
Kallrökt lax 249kr
Serveras med liten sallad, körvelemulsion, rostat rågbröd
samt smulor av Västerbottensost.
Soalheiro Granit, Vinho Verde, Portugal – 145:-
Eldad sparris 249kr
Serveras med parmesanmajonnäs, stenbitsrom,
smulat fröknäcke samt ramslöksolja.
Veganskt alternativ: Greek white ostish-kräm samt tångkaviar.
Gustave Lorentz Riesling Réservé, Alsace, Frankrike – 149:-
Lufttorkad skinka 255kr
Serveras med liten sallad, eldad sparris, gårdstomater,
Marcona-mandel samt ört- och citronolja.
Coppola Pinot Noir, Santa Barbara, Kalifornien, USA – 165:-
Kalix löjrom – 30 g 325kr
Serveras med vispad smetana, picklad silverlök,
smörstekt surdegsbröd, hackad gräslök samt citron.
Pol Roger Brut, Champagne, Frankrike – 179:-
Infuserad ostronskivling 255kr
Serveras med gochugaru, citron och sichuanpeppar,
vitlöksstekt pak choi och sojadressing. Toppas med friterad pappadum.
Prunotto Barbera, Piemonte, Italien – 155:-
Varmrätter
Ångkokt lättrimmad rödingfilé 355kr
Serveras med persilje- och gräslöksvelouté, örtslungade primörer,
dillkokt nypotatis, toppas med regnbågsrom.
Black Stallion Poseidon Chardonnay, Los Carneros, USA – 169:-
Grillad biff med kappa 389kr
Serveras med rödvinssky, chipotlesmör, haricotsragù
med pak choi och syltlök samt friterad smashed potatis.
Recenzo Valpolicella Ripasso Superiore, Verona, Italien – 165:-
Ugnsbakad majskycklingfilé 355kr
Serveras med Rieslingsky smaksatt med rostad vitlök och timjan, rostad nypotatis, spenat, fetaost och dragonaioli.
Villa Antinori, Toscana, Italien – 145:-
Bakad kålrabbi 350kr
Serveras med ljummen korngryns- och linssallad,
vegansk sambal badjak-majonnäs och friterat rispapper.
Château Minuty, Provence, Frankrike – 149:-
Stekt havsabborrefilé 375kr
Serveras med chardonnayvin-sås, somrig potatis- och linssallad.
Louis Robin, Chablis, Frankrike – 169:-
Grillad Secreto Ibérico 389kr
Serveras med salsa verde, potatistomp smaksatt med Västerbottensost, friterade padrones samt en skvätt rödvinssky.
Marchese Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Italien – 195:-
Vinbräserad fänkål 359kr
Serveras med sparris- & fänkålsrisotto, toppas med rostad flagad mandel.
Albet i Noya Lignum, Penedès, Spanien – 139:-
Dessert ​
​
Rabarber- och hallonkompott 165kr
Serveras med vaniljkräm, havresmulor, rabarber- och smultronsorbet.
Pol Roger, Rich, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier,
Champagne, Frankrike 159:-
Mascarpone- och amarettokräm 165kr
Serveras med cappuccinoglass, krossad biscotti samt kaffesirap.
Graham’s Tawny Port 20 Yr, Porto, Portugal – 149:-
Glass eller sorbet 135kr
Fråga kyparen om kvällens smaker.
Vispad cheesecake smaksatt med apelsin 169kr
Serveras med örtsorbet, vanilj- och romsirap samt
krossade maränger.
Donnafugata Kabir, Sicilien, Italien – 119:-
Ostbricka 259kr
Almnäs Tegel, vit Caprin, ädel grönmögelost från Skärvången.
Serveras med kex och marmelad.
Don Guido Pedro Ximénez Solera Especial 20 Años, Jerez,
Spanien – 139:-
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 115kr