top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

Se meny nedan

Förrätter

 

Råbiff gjord på svensk nötytterlår 215kr

Serveras med picklad schalottenlök, chipotlemajonnäs, friterade kapris, grillad vitlöksfocaccia, örtsallad, krossade Valenciamandlar samt 

dillmarinerade cornichons.

Black Stallion, Piont Noir, Napa Valley 139:-

 

Tonfiskceviche 215kr

Serveras med chili- & limemarinerad avokado, rostade pumpafrön, 

jalapeñomajonnäs, friterad tortilla samt liten örtsallad.

Soalheiro Granit, Melgaço, Portugal 129:-

 

Sotad lättgravad sparris 215kr

Serveras med beurre blanc, finhackad gräslök, 

dillolja samt en klick löjrom.

Veganskt alternativ finns, serveras då med aquafaba 

hollandaise & tångkaviar.

Trimbach, Riesling Reserva, Alsace, Frankrike 169:-

 

Sotat gravat hjortinnanlår 235kr

Serveras med crostini på rågbröd, rårörda lingon, 

örtsallad med äpple samt granskottsolja.

Delas, Côtes-du-Rhône, Rhône, Frankrike 149:-

 

Kallrökt hälleflundrafilé 225kr

Serveras med ramslöksmajonnäs, limesyrad rättika, 

jungfrusallad dressad med chardonnay vinägrett samt 

friterade rispapper pudrade med purjolöksaska.

Albet i Noya Lignum, Chardonnay, Sauvignon Blanc, 

Pendes, Spanien 135:-

 

Sotad broccolini 225kr

Serveras med edamamepesto, rostade Marconamandlar 

samt rökig rostad lökmajonnäs.

Albet i Noya Lignum, Cabernet Sauvignon, 

Garnatxa, Tempranillo, 129:-

 

Kalixlöjrom 339kr

Serveras med finhackad gräslök, picklad schalottenlök 

vispad smetana med citrus, smörstekt vitt bröd samt dillinfuserad olja.

Pol Roger, Brut Reserva, Champange, Frankrike, 169:-

 

Varmrätter

Halstrad lättrimmad rödingfilé 319kr

Serveras med örtslungade primörer, smörkokt potatis samt 

örtspräckt sauvignon blancvelouté. 

Toppad med regnbågslaxrom samt dillmarinerad fänkål.

Jordan River, Chardonnay, Jordanien 155:-

 

Grillad ryggbiff 359kr

Serveras med parmesankräm, rödvinssky med backtimjan,

vitlökstekta haricots verts samt bakad potatis med 

fetaostsmulor & vitlökssmör. Toppad med friterad ostronskivling. 

Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 175:-

 

Ugnsbakad lammrostbiff 365kr

Serveras med myntasky, grillade primörer 

samt stekt krossad potatis med pecorino & vårlök.

Bai Gorri, Crianza, Tempranillo, Rioja, Spanien 159:- 

 

Rostad misomarinerad blomkål 315kr

Serveras med bönragu, vegansk rouille, puffat vildris 

samt gräslöksskum.

Prunotto, Fiulot Barbera d’Asti 139:-

 

Smörstekt gösfilé 339kr

Serveras med skummad chablisvelouté, dill- & citronkokt färskpotatis samt en ljummen primörsallad. Toppad med dillmarinerade räkor samt krasse.  

Louis Robin, Chablis, Bourgogne, Frankrike 155:-

 

Ugnsbräserad fasanbröstfilé med honung & backtimjan 365kr

Serveras med gräddig Calvadossås, lingon- & enbärsgelé,

rotfruktskaka med parmesan samt smörstekta äpplen. Villa Antinori, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Toscana, Italien 125:-

 

Lågtempad samt sotad citrusmarinerad majrova 315kr

Serveras med dillvelouté, ljummen linssallad,

rostad morot- & ingefärspuré samt dillpudrade friterade papadums.

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, Loire, Frankrike 129:-

 

 

Dessert 

 

Bärtiramisu 139kr

Skogsbärsmascarponekräm med flädersmaksatta savoiardikex, 

frystorkat hallonpulver samt jordgubbs- & smultronsorbet.

Prunotto Moscato d’Asti, Piemonte 75:-  

          

Rabarber- & hallonkompott 139kr

Serveras med rostade mandelkaksmulor, 

vaniljkräm samt kardemummaglass. 

Donnafugata Kabir, Moscato, Sicilien, Italien 85:-

 

Tusenbladsbakelse (Mille-feuille) 149kr

Serveras med crème diplomat, salt karamellglass, 

krossade kanderade hasselnötter samt färska bär.

Grahams Tawny Port 10yr 89:-

 

Ostbricka 219kr

Tre olika sorters ostar. Serveras med kex, nötter, 

frukt samt fikonmarmelad.

Gérard Bertrand, Orange Gold 135:-

 

Glass eller sorbet 99kr

Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 49kr, 3 för 99kr 

Grahams Tawny Port 10yr 89:-

bottom of page