

Gastro
HOTELL HAVSBADEN
För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.
Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.
Våra råvaror är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar.
Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.
Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
Nedanstående meny gäller fram till v.3 2023
Se meny nedan
Förrätter
Isärdraget confiterat anklår med asiatiska smaker 199kr
Serveras med stekt brioche, liten örtsallad, picklad rödlök,
vitlökschips samt sojadressing.
Delas, Côtes-du-Rhône, Syrah, Grenache, Mourvèdre 140:-
Halstrad kammussla 199kr
Serveras med rökig chiliemulsion, rostad jordärtskockspuré
smaksatt med gruyère, örtsallad samt jordärtskockschips.
Albet i Noya, Lignum, Chardonnay, Sauvignon Blanc 125:-
Vitlöksstekt pecorinopolenta 199kr
Serveras med olivtapenade, majonnäs på soltorkade tomater,
liten örtsallad med pumpafröpesto, eldade semitorkade
cherrytomater samt krispiga kikärtor.
Trimbach, Riesling, Reserve 165:-
Bakad iberico fläsksida med togarashikrydda 215kr
Serveras med ingefärsfräst pak choi,
myntayoghurtkräm samt rostade hasselnötter.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 159:-
Kalixlöjrom 329kr
Serveras med finhackad gräslök, picklad schalottenlök,
vispad smetana med citrus, stekt brioche samt dillinfuserad olja.
Pol Roger, Champagne 155:-
Saltbakad jordärtskocka 210kr
Serveras med hummus på rödbetor & rättviksärtor,
liten örtsallad, puffat vildris samt calamansivinägrett.
Soalheiro Granit, Alvarinho 125:-
Varmrätter
Smörstekt samt ugnsbakad torskrygg 310kr
Serveras med ljummen rotfruktssallad, chardonnayveluté,
friterad morotsblast samt örtolja.
Black Stallion, Chardonnay 130:-
Grillad grain fed entrecôte 345kr
Serveras med sojabönragu, lardospräckd rödvinssky
smaksatt med salvia, örtbakad klyftpotatis samt picklad rotselleri.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 159:-
Grillad abanico iberico 345kr
Serveras med salsa puttanesca, friterad krossad potatis med mojo
verde, friterade padrones samt en liten ljummen gotlandslinssallad.
Baigorri Crianza, Tempranillo 155:-
Ugnsbakad portabello smaksatt med vitlök & balsamico 299kr
Serveras med belugalinsragu, blomkålsaioli, körvelskum
samt friterade papadums .
Prunotto, Fiulot, Barbera d’Asti 130:-
Stekt havsabborrfilé 329kr
Serveras med gremolata, stomp på bakpotatis, rostad palsternacka & chevré, toppas med fänkålscrudité samt avrugakaviar.
Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé 120:-
Lågtempad sous videbakad samt smörstekt reninnanlår 365kr
Serveras med viltsky, rårörda lingon, rostade rotfrukter,
rödlöksmarmelad samt friterad svartkål. Black Stallion, Cabernet Sauvignon 135:-
Rostad ingefära & koreansk chiliinfuserad knippmorot 299kr
Serveras med en ljummen gotlandslinssallad, basilikakräm, picklad rotselleri samt friterad morotsblast.
Louis Robin, Chablis 145:-
Dessert
Chokladmousse på mörk Valrhona 139kr
Serveras med päron inlagda i amaretto, pistageglass samt havreflarn.
Graham’s Twany Port 69:-
Kokos- & passionsfruktspannacotta 139kr
Serveras med örtsorbet, rostade kokosflakes, vaniljsirap
smaksatt med Malibu samt kokos- & limesmulor.
Kabir, Moscato, Sicilien 75:-
Vitchoklad- & mascarponekräm smaksatt med hallon 139kr
Serveras med basilikamarinerade jordgubbar,
blodapelsinsorbet smaksatt med Aperol samt hallonmaräng.
Mas De Lavail, Maury Expression, Grenache 59:-
Ostbricka 199kr
Vit Caprin, Linus kittost & Ädla grönmögelost.
Serveras med kex, fröknäcke, äpple, valnötter samt
marmelad på jordgubbsbalsamico.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 159:-
Glass eller sorbet 99kr
Serveras med bär och sås - Fråga kyparen om kvällens smaker
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1för 35kr, 3 för 85kr