top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

Hos oss handlar det om mer än bara mat.

Vi vill skapa en helhetsupplevelse – något som stannar kvar långt efter sista tuggan.

En varm atmosfär, noggrant utvalda råvaror och smaker som talar till alla sinnen.

 

I vårt kök förvandlar köksmästare Mihai Dumitrescu och hans fantastiska team förstklassiga ingredienser till rätter med hjärta, harmoni och precision. Deras passion för mat märks i varje detalj – från smakbild till upplägg.

 

Och till maten? Självklart hjälper vi dig att hitta den perfekta drycken – den som lyfter varje nyans och skapar balans i varje smakupplevelse.

 

Välkommen till en plats där du inte bara blir mätt – du blir omhändertagen.

Vi lovar att du kommer trivas.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

​

Se meny nedan.

​

​

​

Större sällskap?

 

Vid större sällskap har vi vissa riktlinjer när det gäller val av meny – detta gäller även om barn ingår i sällskapet.

​​

1–9 gäster

Ni är varmt välkomna att välja fritt från hela vår meny.

Förbeställning av rätter behövs endast om ni själva önskar det.

​

10–19 gäster

Ni kan fortfarande välja fritt från hela vår meny, men förbeställning av samtliga rätter krävs senast 5 dagar innan ankomst.

​

20 gäster eller fler

Samtliga gäster i sällskapet serveras samma meny – oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Det innebär att alla äter samma rätt vid varje servering.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.

Förrätter

​

Råbiff   249kr

Gochujangmajonnäs, citroninfuserad kapris, hallonvinägergelé, 

krossad Valencia-mandel, stekt surdegsbrödkrutong, 

toppas med riven pecorino.

Mont-Redon, Côtes-du-Rhône, Frankrike – 145:–

 

Kallrökt lax 249kr

Serveras med liten sallad, körvelemulsion, rostat rågbröd 

samt smulor av Västerbottensost. 

Soalheiro Granit, Vinho Verde, Portugal – 145:-

 

Eldad sparris 249kr

Serveras med parmesanmajonnäs, stenbitsrom, 

smulat fröknäcke samt ramslöksolja.

Veganskt alternativ: Greek white ostish-kräm samt tångkaviar.

Gustave Lorentz Riesling Réservé, Alsace, Frankrike – 149:-

 

Lufttorkad skinka 255kr

Serveras med liten sallad, eldad sparris, gårdstomater, 

Marcona-mandel samt ört- och citronolja. 

Coppola Pinot Noir, Santa Barbara, Kalifornien, USA – 165:-

 

Kalix löjrom – 30 g 325kr

Serveras med vispad smetana, picklad silverlök, 

smörstekt surdegsbröd, hackad gräslök samt citron.

Pol Roger Brut, Champagne, Frankrike – 179:-

 

Infuserad ostronskivling 255kr

Serveras med gochugaru, citron och sichuanpeppar, 

vitlöksstekt pak choi och sojadressing. Toppas med friterad pappadum. 

Prunotto Barbera, Piemonte, Italien – 155:-

Varmrätter

 

Ångkokt lättrimmad rödingfilé 355kr

Serveras med persilje- och gräslöksvelouté, örtslungade primörer, 

dillkokt nypotatis, toppas med regnbågsrom. 

Black Stallion Poseidon Chardonnay, Los Carneros, USA – 169:-

 

Grillad biff med kappa 389kr

Serveras med rödvinssky, chipotlesmör, haricotsragù 

med pak choi och syltlök samt friterad smashed potatis.  

Recenzo Valpolicella Ripasso Superiore, Verona, Italien – 165:-

 

Ugnsbakad majskycklingfilé 355kr

Serveras med Rieslingsky smaksatt med rostad vitlök och timjan, rostad nypotatis, spenat, fetaost och dragonaioli. 

Villa Antinori, Toscana, Italien – 145:-

 

Bakad kålrabbi 350kr

Serveras med ljummen korngryns- och linssallad, 

vegansk sambal badjak-majonnäs och friterat rispapper. 

Château Minuty, Provence, Frankrike – 149:-

 

Stekt havsabborrefilé 375kr

Serveras med chardonnayvin-sås, somrig potatis- och linssallad.

Louis Robin, Chablis, Frankrike – 169:-

 

Grillad Secreto Ibérico 389kr

Serveras med salsa verde, potatistomp smaksatt med Västerbottensost, friterade padrones samt en skvätt rödvinssky. 

Marchese Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Italien – 195:-

 

Vinbräserad fänkål 359kr

Serveras med sparris- & fänkålsrisotto, toppas med rostad flagad mandel.

Albet i Noya Lignum, Penedès, Spanien – 139:-

Dessert â€‹

​

Rabarber- och hallonkompott 165kr

Serveras med vaniljkräm, havresmulor, rabarber- och smultronsorbet.

Pol Roger, Rich, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, 

Champagne, Frankrike 159:-

          

Mascarpone- och amarettokräm 165kr

Serveras med cappuccinoglass, krossad biscotti samt kaffesirap.

Graham’s Tawny Port 20 Yr, Porto, Portugal – 149:-

 

Glass eller sorbet 135kr

Fråga kyparen om kvällens smaker.

 

Vispad cheesecake smaksatt med apelsin 169kr

Serveras med örtsorbet, vanilj- och romsirap samt 

krossade maränger.

Donnafugata Kabir, Sicilien, Italien – 119:-

 

Ostbricka 259kr

Almnäs Tegel, vit Caprin, ädel grönmögelost från Skärvången. 

Serveras med kex och marmelad. 

Don Guido Pedro Ximénez Solera Especial 20 Años, Jerez, 

Spanien – 139:-

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 115kr 

Gå med i vår sändlista

Missa aldrig en uppdatering

​

Hotell Havsbaden är ett kontantfritt hotell.
Snabbt, säkert och enkelt.

 

Hotell Havsbaden i Grisslehamn AB

Skatuddsvägen 18, 764 56 Grisslehamn, Sverige | Telefon: 0175 - 309 30

Org.nr: 556355-5720 | Kontakta oss

Personuppgiftspolicy | Kamerabevakning

​

MEDIAGALLERI

bottom of page