top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

​

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

Störra sällskap?

Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.

Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
 

1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.

​

10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

​

20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Dvs alla gäster äter samma rätt.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

Se meny nedan
 

Råbiff   249kr

Gochujangmajonnäs, citroninfuserad kapris, hallonvinägergelé, 

krossad Valencia-mandel, stekt surdegsbrödkrutong, 

toppas med riven pecorino.

Mont-Redon, Côtes-du-Rhône, Frankrike – 145:–

 

Kallrökt lax 249kr

Serveras med liten sallad, körvelemulsion, rostat rågbröd 

samt smulor av Västerbottensost. 

Soalheiro Granit, Vinho Verde, Portugal – 145:-

 

Eldad sparris 249kr

Serveras med parmesanmajonnäs, stenbitsrom, 

smulat fröknäcke samt ramslöksolja.

Veganskt alternativ: Greek white ostish-kräm samt tångkaviar.

Gustave Lorentz Riesling Réservé, Alsace, Frankrike – 149:-

 

Lufttorkad skinka 255kr

Serveras med liten sallad, eldad sparris, gårdstomater, 

Marcona-mandel samt ört- och citronolja. 

Coppola Pinot Noir, Santa Barbara, Kalifornien, USA – 165:-

 

Kalix löjrom – 30 g 325kr

Serveras med vispad smetana, picklad silverlök, 

smörstekt surdegsbröd, hackad gräslök samt citron.

Pol Roger Brut, Champagne, Frankrike – 179:-

 

Infuserad ostronskivling 255kr

Serveras med gochugaru, citron och sichuanpeppar, 

vitlöksstekt pak choi och sojadressing. Toppas med friterad pappadum. 

Prunotto Barbera, Piemonte, Italien – 155:-

Varmrätter

 

Ångkokt lättrimmad rödingfilé 355kr

Serveras med persilje- och gräslöksvelouté, örtslungade primörer, 

dillkokt nypotatis, toppas med regnbågsrom. 

Black Stallion Poseidon Chardonnay, Los Carneros, USA – 169:-

 

Grillad biff med kappa 389kr

Serveras med rödvinssky, chipotlesmör, haricotsragù 

med pak choi och syltlök samt friterad smashed potatis.  

Recenzo Valpolicella Ripasso Superiore, Verona, Italien – 165:-

 

Ugnsbakad majskycklingfilé 355kr

Serveras med Rieslingsky smaksatt med rostad vitlök och timjan, rostad nypotatis, spenat, fetaost och dragonaioli. 

Villa Antinori, Toscana, Italien – 145:-

 

Bakad kålrabbi 350kr

Serveras med ljummen korngryns- och linssallad, 

vegansk sambal badjak-majonnäs och friterat rispapper. 

Château Minuty, Provence, Frankrike – 149:-

 

Stekt havsabborrefilé 375kr

Serveras med chardonnayvin-sås, somrig potatis- och linssallad.

Louis Robin, Chablis, Frankrike – 169:-

 

Grillad Secreto Ibérico 389kr

Serveras med salsa verde, potatistomp smaksatt med Västerbottensost, friterade padrones samt en skvätt rödvinssky. 

Marchese Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Italien – 195:-

 

Vinbräserad fänkål 359kr

Serveras med sparris- & fänkålsrisotto, toppas med rostad flagad mandel.

Albet i Noya Lignum, Penedès, Spanien – 139:-

Dessert â€‹

​

Rabarber- och hallonkompott 165kr

Serveras med vaniljkräm, havresmulor, rabarber- och smultronsorbet.

Pol Roger, Rich, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, 

Champagne, Frankrike 159:-

          

Mascarpone- och amarettokräm 165kr

Serveras med cappuccinoglass, krossad biscotti samt kaffesirap.

Graham’s Tawny Port 20 Yr, Porto, Portugal – 149:-

 

Glass eller sorbet 135kr

Fråga kyparen om kvällens smaker.

 

Vispad cheesecake smaksatt med apelsin 169kr

Serveras med örtsorbet, vanilj- och romsirap samt 

krossade maränger.

Donnafugata Kabir, Sicilien, Italien – 119:-

 

Ostbricka 259kr

Almnäs Tegel, vit Caprin, ädel grönmögelost från Skärvången. 

Serveras med kex och marmelad. 

Don Guido Pedro Ximénez Solera Especial 20 Años, Jerez, 

Spanien – 139:-

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 115kr 

Gå med i vår sändlista

Missa aldrig en uppdatering

​

Hotell Havsbaden är ett kontantfritt hotell.
Snabbt, säkert och enkelt.

 

Hotell Havsbaden i Grisslehamn AB

Skatuddsvägen 18, 764 56 Grisslehamn, Sverige | Telefon: 0175 - 309 30

Org.nr: 556355-5720 | Kontakta oss

Personuppgiftspolicy | Kamerabevakning

​

MEDIAGALLERI

bottom of page