top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

​

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

Störra sällskap?

Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.

Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
 

1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.

​

10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

​

20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Dvs alla gäster äter samma rätt.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

Se meny nedan

Förrätter

 

​

Hummer Bisque 229kr

serveras med dill-& gräslöksmarinerade handskalade räkor 

samt sveciagratinerade surdegskrutonger.   

Pol Roger, Brut Réserve, Champagne, Frankrike 169:-

 

Biff Carpaccio 225kr

serveras med svampkräm, ruccola, rökig dressing, riven pecorino, 

jordärtskockschips, crostini smaksatt med chili samt picklade kantareller.

Prunotto, Fiulot Barbera d´Asti, Piemonte, Italien 139:-

 

Eldad kimchimarinerad spetskål 219kr

serveras med vegansk örtaioli, friterad silverlök samt 

krossade Valenciamandlar.

Soalheiro Granit, Alvarinho, Melgaço, Portugal 129:-

 

Kallrökt laxtartar 225kr

serveras med rostad rotsellerikräm, saltbakad rödbeta, picklad gulbeta, tunnhyvlad fänkål, regnbågslaxrom samt lingonvinägrett.

Albet i Noya Lignum, Chardonnay, Sauvignon Blanc, 

Pendes, Spanien 135:-

 

Oxsvans-croquette 235kr

serveras med färskoströra smaksatt med hösttryffel samt oxreduktion.

Delas, Côtes-du-Rhône, Syrah, Grenache, Mourvèdre, 

Rhône, Frankrike 149:-

 

Variation på morot 219kr

rostad morotspuré, picklad morot, sotad apelsin-& chiliinfuserad morot, friterad morotsblast samt lätt syrligt vaniljbrynt smör. 

Trimbach, Riesling, Reserve, Alsace, Frankrike 169:-

​

​

 

Varmrätter

​

Ugnsbakad regnbågslaxfilé 329kr

serveras med cidervinägersenapssås, ljummen potatissallad 

med fänkål, purjolök och stjälkselleri, toppas med friterad grönkål. 

Hunky dory, Souvignon blanc, Marlborough, New Zeeland 135:-

 

Helstekt kalventrecôte 345kr

serveras med kål-& svampragu, rödvinssky smaksatt med 

svartrökt bacon, rostad klyftpotatis, rökig pimentomajonnäs 

samt limesyrad rotselleri.

Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 175:-

 

Grillad abanico iberico 345kr

serveras med stekt potatis smaksatt med chipotlesalsa, 

sobrasadaspräckt rödvinsås samt stekt sallad med aprikoser och getost.

Bai Gorri Crianza, Tempranillo, Rioja, Spanien, 159:-

 

Rödbetsrisotto 325kr

smaksatt med tryffel, serveras med pankopanerad chèvre, toppas med picklade kantareller, rostade valnötter och timjaninfuserad honung.

Black Stallion, Pinot Noir, Napa Valley, USA 139:-

 

Smörstekt kummelrygg 339kr

serveras med brynt smör meunièresås, 

rostad potatis-& palsternackstomp smaksatt med ädelost, 

grillad citron samt rotfruktchips.   

Black Stallion, Chardonnay, Napa Valley, USA 145:-

 

Grillat reninnanlår 389kr

serveras med gräddig murkelsås, körsbärschutney 

samt honungrostade rotfrukter. 

Bai Gorri Crianza, Tempranillo, Rioja, Spanien 159:-

 

Stekt pumpagnocchi 319kr

serveras med salviasmör, rostade valnötter, hyvlad pecorino samt 

gräddig pesto på pumpafrö.

Villa Antinori, Trebbiano, Pnot Grigio, Riesling, Toscana, Italien 125:-

 

 

Dessert â€‹

​

 

Havtorn- & vitchokladparfait 139kr

serveras med havtorncoulis, smulade havreflarn och vaniljmaräng. 

Prunotto Moscato d’Asti, Piemonte 75:-  

          

Hjortronbavaroise 139kr

serveras med västerbottensnö, hjortronmynta och kanderade hasselnötter. 

Donnafugata Kabir, Moscato, Sicilien, Italien 85:-

 

Nyponsoppa 129kr

serveras med vaniljmascarpone-kräm och hemgjorda mandelbiskvier. 

Mas De Lavail Maury Expression, Grenache, Frankrike, Maury 69:-

 

Ostbricka med svenska gårdsostar 219kr

serveras med akaciahonung med rostade valnötter, kex och frukt.

Orange Gold, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Muzac, Muscat, 

Clariette, Langedoc-Roussillon, Frankrike 135:-

 

Glass eller sorbet 99kr

Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 49kr, 3 för 99kr 

Grahams Tawny Port 10yr 89:-

​

bottom of page