top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

​

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

Störra sällskap?

Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.

Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
 

1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.

​

10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

​

20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Dvs alla gäster äter samma rätt.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

Se meny nedan
 

Förrätter

 

​

Råbiff på hjortinnanlår 235kr

med chilirostade mandlar, krispig lardo, anchomajonnäs, 

tranbär samt stekt surdegsbröd 

Francis Ford Coppola, Santa Barbara, Pinot Noir, 159:-

 

Sotad gravlax 235kr

serveras med blomkålspiccalilli, palsternackschips, krasse

Hessenstein, Riesling Trocken, Rheingau 139:-

 

Jordärtskocksoppa 235kr

med stekt alspånsrökt tofu, krossade wasabiärtor. 

Toppas med hasselnötsolja

Mandois brut, Champagne, 165:-

 

Konfiterad griskind Ibérico 239kr

serveras med butifarraströssel, portvinssirap, rostad vitlökspuré

Prunotto Ochetti, Langhe Nebbiolo, 149:-

 

Rökt hälleflundra 239kr

serveras med wakamesallad, syltad kumquat, wasabimajonnäs 

samt friterat rispapper

Soliheiro Granit, Melgaço, Portugal 135:-

 

Bräserad kungsmussling 239kr

serveras med krossad Marconamandel, paprikakräm, anchopicklad 

schalottenlök, rosépepparfurikake

Villa Antinori Peppoli, Sangiovese, Toscana 135:-

 

Löjromsservering 329kr

Kalix Löjromservering, silverlök, smetana, brioche 

Pol Roger Brut, Champagne 179:-

​

​

 

Varmrätter

​

Smörstekt torskrygg 339kr

Sandefjordsås, bakad potatisstomp smaksatt med Västerbottensost

Black Stallion, Chardonnay, Napa Valley, 185:-

 

Grillad Lammytterfilé 355kr

Vitlökssky, rostad palsternackspuré, potatiskaka á la Jansson

Francis Ford Coppola, Santa Barbara, Cabernet Sauvignon, 159:-

 

Grillad Biff 355kr

Choronsås, frästa bönor, friterad smashad potatis

Franschini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 189:-

 

Örtmarinerad portabello 339kr

Gotlandslins och vildrisragu, picklad rödbetskräm, papadums

Bloodstone Gemtree, Shiraz, Mclaren Vale, Australien 145:-

 

Hjortracks 395kr

Viltsky, korngrynsotto med sveciaost, konfiterad persiljerot, 

tranbärsmarmelad  

Marques de Murrieta Reserva, Rioja, 170:-

 

Havsabborre 359kr

Ljummen sötpotatissallad, koriander och kokossås

Menade Verdejo, Rueda, 145:-

 

Lakritsbakad roscofflök 339kr

Rättviksärt och mat veteragu, blomkålsaioli, 

friterade silverlöksringar, körvelsvelouté

Altano Rewilding Edition DOC Douro Red, Portugal, 145:-

 

 

Dessert â€‹

​

 

Citron och kokoskaka 149kr

Kaffir-limeglass, lemoncurdkräm samt kokosströssel

Donnafugata Kabir, Muscato, Sicilien, 109:-

          

Passionsfrukt pannacotta 149kr

Mango och chili sorbet samt mörk chokladbräck

Pol Roger Rich, Champagne, 169:-

 

Blodapelsin aperolgranité 155kr

Champangegelé och chokladsorbet (med apelsinmaräng)

Brotons Gran Fondillon 1964, Alicante 190:-

 

Ostbricka 229kr

Olika sorter ostar med kex, frukt och marmelad 

Orange Gold, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Muzac, Muscat, 

Clariette, Langedoc-Roussillon, Frankrike 135:-

 

Glass eller sorbet 115kr

Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker

Prunotto Muscato D’asti, Piemonte, 85:-

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 49kr, 3 för 99kr 

Graham’s 20 Years Old Tawny Port 149:-

bottom of page