Gastro
HOTELL HAVSBADEN
För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.
Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.
Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar.
Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.
​
Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
Störra sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.
Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.
​
10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Dvs alla gäster äter samma rätt.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
Se meny nedan
Förrätter
​
Råbiff på hjortinnanlår 235kr
med chilirostade mandlar, krispig lardo, anchomajonnäs,
tranbär samt stekt surdegsbröd
Francis Ford Coppola, Santa Barbara, Pinot Noir, 159:-
Sotad gravlax 235kr
serveras med blomkålspiccalilli, palsternackschips, krasse
Hessenstein, Riesling Trocken, Rheingau 139:-
Jordärtskocksoppa 235kr
med stekt alspånsrökt tofu, krossade wasabiärtor.
Toppas med hasselnötsolja
Mandois brut, Champagne, 165:-
Konfiterad griskind Ibérico 239kr
serveras med butifarraströssel, portvinssirap, rostad vitlökspuré
Prunotto Ochetti, Langhe Nebbiolo, 149:-
Rökt hälleflundra 239kr
serveras med wakamesallad, syltad kumquat, wasabimajonnäs
samt friterat rispapper
Soliheiro Granit, Melgaço, Portugal 135:-
Bräserad kungsmussling 239kr
serveras med krossad Marconamandel, paprikakräm, anchopicklad
schalottenlök, rosépepparfurikake
Villa Antinori Peppoli, Sangiovese, Toscana 135:-
Löjromsservering 329kr
Kalix Löjromservering, silverlök, smetana, brioche
Pol Roger Brut, Champagne 179:-
​
​
Varmrätter
​
Smörstekt torskrygg 339kr
Sandefjordsås, bakad potatisstomp smaksatt med Västerbottensost
Black Stallion, Chardonnay, Napa Valley, 185:-
Grillad Lammytterfilé 355kr
Vitlökssky, rostad palsternackspuré, potatiskaka á la Jansson
Francis Ford Coppola, Santa Barbara, Cabernet Sauvignon, 159:-
Grillad Biff 355kr
Choronsås, frästa bönor, friterad smashad potatis
Franschini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 189:-
Örtmarinerad portabello 339kr
Gotlandslins och vildrisragu, picklad rödbetskräm, papadums
Bloodstone Gemtree, Shiraz, Mclaren Vale, Australien 145:-
Hjortracks 395kr
Viltsky, korngrynsotto med sveciaost, konfiterad persiljerot,
tranbärsmarmelad
Marques de Murrieta Reserva, Rioja, 170:-
Havsabborre 359kr
Ljummen sötpotatissallad, koriander och kokossås
Menade Verdejo, Rueda, 145:-
Lakritsbakad roscofflök 339kr
Rättviksärt och mat veteragu, blomkålsaioli,
friterade silverlöksringar, körvelsvelouté
Altano Rewilding Edition DOC Douro Red, Portugal, 145:-
Dessert ​
​
Citron och kokoskaka 149kr
Kaffir-limeglass, lemoncurdkräm samt kokosströssel
Donnafugata Kabir, Muscato, Sicilien, 109:-
Passionsfrukt pannacotta 149kr
Mango och chili sorbet samt mörk chokladbräck
Pol Roger Rich, Champagne, 169:-
Blodapelsin aperolgranité 155kr
Champangegelé och chokladsorbet (med apelsinmaräng)
Brotons Gran Fondillon 1964, Alicante 190:-
Ostbricka 229kr
Olika sorter ostar med kex, frukt och marmelad
Orange Gold, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Muzac, Muscat,
Clariette, Langedoc-Roussillon, Frankrike 135:-
Glass eller sorbet 115kr
Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker
Prunotto Muscato D’asti, Piemonte, 85:-
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1för 49kr, 3 för 99kr
Graham’s 20 Years Old Tawny Port 149:-